fbpx

Til trods for at meditation har været praktiseret af mennesker langt tilbage i historien, oplevede jeg for bare 15 år siden, (da jeg arbejdede professionelt som alternativ behandler, hvor jeg bl.a. lavede guidede meditationer), at en stor del mennesker så på meditation som lidt noget “hokus pokus”. Måske fordi størstedelen dengang, anvendte meditation i spirituelt henseende for at opnå et højere lag i sindet.
– Heldigvis har dette syn frem til i dag ændret sig markant, hvor meditation (og mindfulness) bliver brugt som et solidt værktøj hos virksomheder, i intuitioner og skoler, klinikker m.f.

Meditation er i bund og grund et “redskab” til at opnå en dyb hviletilstand i kroppen, som giver indre ro og får vores sind til at slappe af – Hvilket vi alle kan have godt af, i større eller mindre grad.

Nogle Forskningsresultater viser at regelmæssig meditation bl.a. kan:
 • Give en stressreducerende effekt
 • Sætte en dæmper på blodtryk og nedsætte kolesteroltallet
 • Reducere kroniske smerter
 • Nedsætte søvnløshed
 • Forbedre immunforsvaret
 • Forøge serotonin (sigalstof som fremmer glæde og velvære)
 • Nedsætte angst og PTSD (Posttraumatic Stress Disorder)

Dalai Lama som ses som en guru inden for meditation og buddhisme, har dediceret det meste af sit voksenliv hertil og ser sig selv som en simpelt buddhistisk munk. I blot af en alder af 23 år, sad Dalai Lama til sin afsluttende eksamen i Lhasa’s Jokhang-tempel under den årlige storbønnerfestival (Monlam Chenmo) i 1959. Han bestod med ære og blev tildelt Geshe Lharampa-graden, svarende til den højeste doktorgrad i buddhistisk filosofi.

Om meditation har han blandt andet udtalt:

Meditation er værdifuld for hele menneskeheden, fordi det indebærer at se indad. Mennesker behøver ikke at være religiøse for at se mere omhyggeligt inde i sig selv. Det er konstruktivt og umagen værd at analysere vores følelser, herunder medfølelse og vores følelse af omsorg, så vi kan blive mere rolige og glade.Dalai Lama

 

Udefra egne erfaringer kan jeg kun tilslutte mig Dalai Lamas udsagn.

Jeg har selv erfaret gennem årene, at regelmæssig meditation kan afhjælpe stress, tankemylder og nedtrykthed.
Har jeg stået overfor en stor opgave eller ved en skillevej, har meditation skærpet mit fokus til at træffe det rigtige valg. Meditation har også hjulpet mig i det daglige til at blive bedre til at “mærke efter” hvad der følelses rigtigt og hvad der følelses forkert for mig.

En simpel afslapningsøvelse på 10-15 min. hver dag, kan positivt ændre dit sind og tankegang.

Bevar jordforbindelsen

Vi har nok alle prøvet at have liiidt for mange bolde i luften på en gang, som kan resultere i, at vi kan være lidt flyvske og ikke nærværende. Her kan en “grounding” øvelse gøre nytte. Ved en “grounding” øvelse, kan man via visualiserings teknikker hjælpe sig selv til at bevare jordforbindelsen og få begge fødder solidt plantet på jorden igen og herved bevare overblikket og undgå unødig stress.

 

e-Bog – Meditation for begyndere og let øvede

Tilbage i 2002 (og igen i revideret udgave i 2005) udgav jeg e-bogen Sjælens Rose via Livskildens Forlag (Forlaget er lukket i sep. 2018), som er en læringsbog som kan anvendes til at opnå forskellige stadier i dit liv, som du ønsker. I bogen bliver du guidet igennem meditations- og afslapningsøvelser, som er kombineret med visualisering og selvudvikling.

Bogen henvender sig primært til dig, der aldrig før har prøvet at meditere, dig der er let øvet, som har brug for inspiration og vejledning, samt dig som ønsker at gøre meditation vedvarende og opnå en dybere kontakt til dit åndelige jeg.

e-Bog, Sjælens Rose
Meditations- og afslapningsøvelser for begyndere og let øvede

Af øvelser i bogen kan her blandt andet nævnes:

 • Husk at bevare jordforbindelsen
 • Søvnproblemer?
 • Mere energi i hverdagen
 • Tristhed og modløshed
 • Kropsbevidsthed
 • Livet på Jorden
 • Kontakt med dit højere selv
 • På rejse ind i den åndelige verden
 • Find dit personlige fristed
 • Lad englene guide dig

E-bogen Sjælens Rose koster 49,- og kan købes via aspiira shop.